Cartea Saptamanii: Petrecerea

Buna fetelor!
Incep cu o mica paranteza si vreau sa va spun sa  nu uitati de concursul demarat ieri impreuna cu inca 9 bloggerite :) Va asteptam sa va inscrieti aici.

Revenind la ale noastre, cred ca in ultima perioada m-am ocupat ceva mai mult timp de blog si de seriale si nu am ai acordat asa de multa atentie cititului. Dar asta se va remedia, pentru ca nu mai am foarte mult din vacanta si chiar vreau sa profit la maxim de zilele ramase :D

Dar tot am reusit sa mai termin o carte pentru ca astazi sa avem despre ce vorbi. Va aduc asadar in atentie Petrecerea, de Danielle Steel, o carte din colectia Lira, ce a aparut si impreuna cu revista Libertatea pentru femei. Eu insa nu am cumparat-o asa, ci am profitat de o oferta Litera, conform careia am primit 30 de carti din colectia Lira pentru doar 99 de lei + taxe postale.

Este o carte tare simpatica, desi destul de scurta, doar 165 de pagini. De obicei prefer cartile cu peste 300 de pagini si spre acestea ma indrept mai de fiecare data. Dar pentru ca eram intr-un mare impas si nu stiam ce carte sa citesc (asta pentru ca imi doream sa le citesc pe toate in acelasi timp :)) ), am ales cu ochii inchisi si Petrecerea a fost The One.
M-am apucat de ea fara sa am asteptari prea mari. Dar a fost o carte care m-a surprins placut. Desi actiunea nu este una foarte complicata, surprinde foarte bine anumite obiceiuri si anumite conflicte de traditie intre evrei si catolici, dar si conflicte intre generatii.
Olympia este o femeie frumoasa si o avocata de succes, dar care nu a avut noroc in dragoste, in tinerete. A fost casatorita cu Chauncey, un tanar foarte superficial si care aprecia mult prea mult banii mosteniti de la parinti. Dupa ce Olympia a nascut 3 copii (2 gemene si un baiat), aceasta a realizat ca Chauncey nu este barbatul pentru ea si a ales sa divorteze.

Dupa o perioada, l-a intalnit pe Harry, un evreu, tot avocat si el. S-au casatorit si au impreuna un baietel, pe nume Max.
De curand, gemenele au implinit 18 ani si au primit invitatii pentru balul debutantelor Arcada de Flori.
Virginia abia asteapta aceasta petrecere si este foarte entuziasmata, dar Veronica nici nu vrea sa auda. Face crize de rebeliune si incearca sa se opuna total. Cand aude Chauncey, le ameninta pe fete cu retragerea taxei pentru facultate, daca nu vor participa ambele la balul debutantelor. Constransa de atitudinea tatalui sau natural, Veronica se vede obligata sa accepte sa participe la petrecere.
Dar nici Harry nu isi doreste sa mearga. Considera ca balul debutantelor este o petrecere ce ii exclude pe toti cei care nu fac parte din inalta societate. Crede ca evreii sau afro-americanii sunt respinsi si el nu isi doreste sa fie parte din aceasta petrecere discriminatorie.

Dar Olympia stie ca petrecerea va fi doar un motiv de distractie si de relaxare pentru intreaga familie si chiar isi doreste sa mearga acolo cu totii. Dar multe intamplari par sa ameninte participarea lor la Arcada de flori. Ce se va intampla pana la final? Va reusit oare Olympia sa isi aduca intreaga familie la bal?
Va las pe voi sa descoperiti citind Petrecerea, o carte usoara si tare simpatica, plina de momente amuzante dar si de momente triste. O carte ce imbina perfecte laturile bune si cele mai putin bune ale unei societati defectuase.

Gasiti cartea si in libraria online Libris la pretul de 13,93 lei.


Comentarii

  1. Ce-mi plac cartile usoare. :)
    O adaug pe lista. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper sa reusesti sa o citesti.. :) e rapida si simpatica
      pupici!

      Ștergere
  2. Interesant pentru cand voi termina cele doua carti pe care le citesc in paralel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu as putea citi doua carti in paralel.. :D:D dar felicitari pentru ca reusesti
      pupici!

      Ștergere
  3. mie iarna imi place sa ma uit la comedii, in rest citesc in curte sau pe plaja...imi place la umbra si nu reuseste nimeni sa ma...scoata din carti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu iarna prefer filmele, dar doar pentru ca timpul nu imi prea permite sa citesc.. :D dar oricum nu renunt complet la lecturat
      pupicei!

      Ștergere
  4. parca o am prin casa, i-am luat-o bunicii mele, ca ea e fana romance. avem un acord tacit: eu nu citesc cartile ei, ea nu le citeste pe ale mele :))))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) e bine ca aveti acest acord.. :)) asa nu umbla nimeni in lucrurile tale.. :D
      pupici!

      Ștergere
  5. Am foarte multe cărți de Danielle Steel, îmi plac pentru că se citesc ușor și ajung repede la suflet. Petrecerea o am și eu dar încă nu am citit-o. O să mă apuc de ea cât de curând :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai mare dreptate.. :) chiar asa sunt cartile ei.. :)
      sper sa iti placa si aceasta
      te pup!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING