Cartea saptamanii: Nu-i timp de ramas bun

Buna, fetelor!
O noua zi de joi se anunta promitatoare, mai ales daca o incepem cu o carte numai buna pentru aceasta perioada.
Am pentru voi un nou thriller, pentru ca in ultima perioada am ales doar astfel de carti si cred ca nu ma voi opri aici.
Am primit saptamana trecuta o noua comanda si abia astept sa devorez si acele carti si sa va povestesc si voua despre ele.

Dar, revenind la subiectul postarii de astazi, haideti sa ne indreptam privirile catre cartea Nu-i timp de ramas bun, de Linwood Barclay.
Este o carte pe care am ales-o dupa ce am citit descrierea de pe coperta posterioara, dar careia nu ii dadeam atat de multe sanse. Adica stiam ca va fi o lectura placuta, dar nu ATAT de placuta.

Am devorat-o, serios va spun. Am citit-o pe nerasuflate, abia putand sa o las din mana. Aproape ca izbucneam in lacrimi cand vedeam ca ceasul imi spune ca trebuie sa plec la facultate si eu abia terminasem un capitol care ma lasa in suspans.

Atat va pot spune si cred ca este suficient. Nu spun asta despre foarte multe carti, dar pe aceasta trebuie neaparat sa o cititi, indiferent de stilul preferat.

Cynthia, o pustoaica de 14 ani, s-a trezit dupa o betie crunta, singura in intreaga casa. Nu se auzea nimeni in bucatarie. Paturile erau intacte, iar masinile parintilor nu se aflau nici in garaj, nici in fata casei.
A crezut initial ca sunt toti plecati la munca, iar fratele ei a plecat mai devreme la scoala, asa ca a mers si ea linistita la ore. Dar cand s-a intors si a observat ca nimic nu era schimbat, s-a panicat. A realizat ca intreaga ei familie a disparut fara urma in acea noapte si ea nu isi amintea nimic.
Si-a facut o multime de scenarii, care mai de care mai macabre si mai greu de suportat.
Oare au parasit-o din cauza acelei nopti in care ea s-a imbatat? Sau oare un criminal i-a macelarit intreaga familie si ea este singura supravietuitoare?

Intrebari fara raspunsuri. Cam la asta se rezuma viata Cynthiei in urmatorii 25 de ani.
Traieste impreuna cu Tess, matusa ei din partea mamei, o femeie singura care se straduieste sa ii ofere tot ce poate.

Acum, femeie matura, cu o familie a ei, Cynthia tot incearca sa ii gaseasca pe cei disparuti. Si nu ezita in a participa la un reality show, in speranta ca cineva va sti ce s-a intamplat in urma cu 25 de ani.

Dar, dupa aceasta emisiune, tot mai multe intamplari au loc, menite sa ii dea viata peste cap chiar si mai rau. Mai multe intrebari apar, iar raspunsurile se lasa mereu asteptate.

Romanul este povestit din perspectiva lui Terry, sotul Cynthiei, care incepe sa aiba anumite banuieli asupra sotiei sale.
Dar oare sunt aceste banuieli fondate? Sau Terry isi imagineaza lucruri fara motiv?

Capitolele relatate de Terry alterneaza cu unele scrie cu font italic, relatate la persoana a treia, capitole scurte, care ne fac sa ne gandim la cat mai multe posibilitati. Nu stim care sunt personajele acelor capitole, dar putem sa ne imaginam. Putem sa incercam sa descoperim.
Am citit cu mare atentie acele capitole, pentru ca imi dadeau cateva indicii despre ce s-ar fi putut intampla cu familia Cynthiei, dar nu vreau sa va spun mai multe.

Trebuie neaparat sa cititi aceasta carte, pentru ca nu va fi o pierdere de timp. Un ritm alert, care va va tine cu sufletul la gura si va va face mereu sa va puneti intrebari si sa incercati chiar voi sa gasiti raspunsuri.

Gasiti cartea in aceasta librarie online, asa cum v-am obisnuit deja. Momentan este la reducere si costa doar 8.94 lei. Transportul este gratuit, asa ca puteti avea o lectura uimitoare, la un pret foarte mic.

Acum va invit sa vedem despre ce carti aleg sa ne povesteasca astazi si prietenele mele:
Iulia
Gabriela
Andra
Ana



Comentarii

  1. De fiecare data cand citesc recenziile scrise de tine, imi doresc sa citesc neaparat cartile respective. :)) Subiectul acestui roman mi se pare foarte interesant si original. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa aud asta. :)
      e foarte frumoasa cartea si chiar sper sa o poti citi. :)
      pupici!

      Ștergere
  2. Chiar m-ai facut curioasa. Nu am mai citit de foarte mult timp un thriller. Imi plac misterele asa ca pe asta am s-o trec pe lista cu de citit. Banuiesc ca nu ar trebui sa o citesc noaptea. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e chiar asa horror.. :) o poti citit noaptea fara probleme. :D
      pupici!

      Ștergere
  3. O trec pe lista pentru luna viitoare. Ms.:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un concealer de calitate ascunde imperfectiunile tenului

Recenzie Carte si Film: Baiatul cu Pijamale in Dungi

CONCURS ANIVERSAR - 2 ANI de BLOGGING